Първият сертифициран музей на бирата в България Светът на Загорка“ ще

...
Първият сертифициран музей на бирата в България Светът на Загорка“ ще
Коментари Харесай

Музей на бирата с уникални експонати отваря врати у нас

Първият сертифициран музей на бирата в България „ Светът на Загорка “ ще отвори порти в Стара Загора през почивните дни, 17 и 18 юни, по време на първия еко-арт фестивал „ На зелено “. Това оповестяват уредниците от Творчески колектив „ На улицата “.

Музеят се намира в пивоварна „ Загорка “ и демонстрира богата сбирка от експонати, която е сертифицирана от Министерство на културата.

По време на визитата могат да бъде прегледана богата сбирка от над 130 неповторими експоната – бутилки, етикети, чаши, подложки, кенове, отварачки, рекламни материали, книги, фотоси, архивни документи и фотографии, медали, значки на някогашни чиновници.

Най-интересният предмет е бирена бутилка от 1902 година, както и повече от 15 типа разнообразни чаши употребявани през годините, непокътнат цялостен кен с първата българска безалкохолна бира „ Загорка Вита ”, предопределена за експорт в арабските страни и персонални движимости, архивни фотоси и документи на едни от създателите на пивоварната, написа Българска телеграфна агенция.

След като са се срещнали с историята и стадиите на производство на пивото, посетителите имат опцията да опитат нефилтрирана „ жива ” бира. Успоредно с дегустацията, посетителите могат да се потопят в „ Светът на Загорка ”, до момента в който гледат филм, представящ историята и развиването на компанията през годините.

Желаещите да посетят музея би трябвало да създадат предварителна резервация. Посещенията ще са на групи до 15 индивида, а работното време на музея на 17 и 18 юни ще бъде от 11:00 до 16:00 часа.

Посетители под 12 години не се позволяват. Лица на възраст от 12 до 18 години се позволяват единствено с пълновръстен компаньон. Всеки тур ще е с времетраене до един час.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР